متراژ آپارتمان و خانه را چگونه محاسبه می کنند؟
بسیاری از افراد برای محاسبه مساحت ساختمان کف خانه را برای اندازه گیری خانه مد نظر قرار میدهند اما این اندازه نمیتواند متراژ آپارتمان و خانه را به ما نشان بدهد. برای محاسبه و اندازه گیری متراژ خانه ابتدا باید یک نقشه ساده و یک بعدی از خانه را ترسیم کنیم و اندازههای هر یک از اضلاع خانه را روی نقشه بنویسیم. این نقشه باید به صورت دقیق تهیه شود و شامل بخشهای مختلف خانه اعم از نورگیر، پاسیو، تراس و… باشد.
در خرید ملک، چیزی که مبنای محاسبه قیمت قرار میگیرد، متراژ آپارتمان و خانه و ملک است. یعنی فروشنده ملک، آن را با ابعاد مشخص به خریداران پیشنهاد میدهد
اندازه گیری دقیق متراژ آپارتمان و خانه و اینکه متراژ ملک را چطور محاسبه کنیم خیلی ساده نیست و برخی از نکات را باید در محاسبه مد نظر قرار داد. به عنوان مثال پارکینگ جزئی از متراژ آپارتمان به حساب نیامده و در بسیاری از قوانین بین المللی زیرزمین خانه نیز جزئی از متراژ خانه محسوب نمیشود. البته اگر خانه شما زیرزمین دارد بهتر است برای اطلاع خودتان مساحت و متراژ آن را به دست آورید. اگر خانه شما فضای زیر شیروانی دارد که مساحت آن بیشتر از 2 متر است مساحت آن نیز در متراژ کلی خانه محاسبه میشود. تمامی فضاها و اتاقهای خانه که چنین شرایطی دارند شامل حال این قانون میشوند.
انباری و قیمت آن در متراژ خانه
انباری از جمله قسمتهای خانه است که میتواند به صورت مشاع یا مالکیت اختصاصی مورد استفاده ساکنان قرار گیرد. این مسئله ارتباط مستقیم با درج مساحت انباری در سند خانه دارد یا به عبارت دیگر اگر انباری به صورت سندی به نام ملک باشد میتواند به صورت اختصاصی از آن استفاده کند.
قیمت هر متر مربع از مساحت انباری متفاوت با هر متر مربع از خود واحد خواهد بود. با اعمال یک ضریب یک دهم یا یک بیستم در قیمت هر متر مربع آپارتمان محاسبه میشود.
باید قیمت انباری حتما در سند مالکیت درج شود. قیمت انباری براساس توافق خریدار و فروشنده انجام میشود که درشهرها و محلههای مختلف متفاوت است. قیمت انباری براساس نیمی از متراژ آن است یعنی در حالت کلی اگر خانه مدنظر۱۰ میلیون تومان باشد قیمت هر متر از انباری ۵ میلیون تومان است.
تلکیف پارکینگ در متراژ آپارتمان و خانه
در هنگام خرید آپارتمان به دو نکته مالکیت پارکینگ و انباری دقت کنید که میتواند به صورت مشاعات و اختصاصی باشد.وروی متراژ آپارتمان تاثثیر دارد.
همچنین باید حتما جزییات و متراژ کامل آن در سند ذکر شود که بتوان ادعای مالکیت داشت. در غیر این صورت نمیتوانید بدون اجازه از پارکینگ و انباری استفاده کنید.
اختلاف در متراژ آپارتمان و خانه
از آنجایی که قیمت مسکن در این روزها سر به فلک کشیده و شما نیز مثل بسیاری از خریداران، تمایل دارید به اندازه متراژ آپارتمان بصورت واقعی هزینه پرداخت کنید، اطلاع از زیر و بم قواعد محاسبه متراژ آپارتمان برای شما لازم وضروری است.
قانون مدنی به این مورد به طور مشخص اشاره کرده و میگوید: اگر ملکی به شرط داشتن متراژ معین فروخته شده باشد و بعد معلوم شود که کمتر از آن مقدار است، مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت. و اگر معلوم شود که بیشتر است فروشنده میتواند آن را فسخ کند، مگر اینکه در هر دو صورت خریدار و فروشنده به محاسبه مبلغ اضافه یا کم در متراژ آپارتمان و ملک توافق کنند.
متراژ آپارتمان و خانه هاییکه بصورت اشکال هندسی هستند
اینکه نقشه کلی آپارتمان از تعدادی مستطیل تشکیل شده باشد کمی دور از ذهن به نظر میرسد. احتمالا بعد از تقسیم بندی نقشه به تعدادی چهارضلعی با اشکال هندسی دیگری از جمله مثلث و نیم دایره مواجه میشوید که هر یک نیاز به فرمول خاصی برای متراژ آپارتمان دارند.
نحوه ی محاسبه ی متراژ آپارتمان و خانه به چه صورت است؟
محاسبه مساحت ساختمان هایی که به شکل هندسی مشخصی مثل مستطیل یا مربع داشه باشند،بسیار آسان و راحتی است. در این موارد تنها کافی است که هر یک از اضلاع را به طور جداگانه اندازهگیری کنیم و سپس مساحت ساختمان رامحاسبه کنیم.اما اگر ساختمان مورد نظر شکل و فرم مشخصی نداشت لازم است تا طبق مراحل زیر فرآیند را انجام دهیم:
۱. تا جایی که برای ما امکان پذیر باشد، ساختمان را به اشکال هندسی ساده تقسیم می کنیم.
۲.برای راحتی کار می توانیم اگر برای ما امکان پذیر بود فضاهای مختلف را با گچ مشخص و از هم جدا کنیم.
۳.هر ضلع را با حروف جداگانه نامگذاری کنیم تا اندازهگیری آسانتر و ساده تر شود.
اگر تمامی مراحلی که در بالا قید شد را انجام دهیم در این حالت با چند شکل هندسی مانند مربع، مستطیل و یا مثلث روبهرو خواهیم شد که نحوه ی محاسبه یآم ها بسیار کار راحتی است و فقط کافی است از چند فرمول ساده ریاضی کمک بگیریم.
نکته: فرمول محسابه مساحت برای مثلت: اگر ارتفاع را a قائده b باشد برابر است با a×b÷2
فرمول محاسبه مساحت برای مستطیل: برای ضلعهای a و b برابر است با a×b
فرمول محاسبه ی مساحت برای مربع : اگر ضلعها را aدر نظر بگیریم برابر است با با a×a
نکته: در برخی موارد اشکالی که در نظر گرفته می گیریم در قسمت های مختلف از ساختمان مانند باکن ها، بصورت نیم دایره و یا یک چهارم دایره می باشد که در این موارد برای محاسبه ابتدا از شعاع، مباید با استفاده از شعاع مساحت دایره کامل را بدست آورده و سپس آنرا به 2 و یا 4 تقسیم می کنیم و اندازه مورد نظرمان را محاسبه کنیم ( به همین سادگی ! )
آیا تراس به عنوان بخشی از زیر بنا در در نظر گرفته می شوند؟
اگر خانه با آپارتمان شما یک تراس یا بالکن داشته باشد به طور متوسط 12٪ به ارزش ملک شما افزوده می شود. در رابطه با بالکن و تراس باید گفت در واقع فضایی نیمه باز و انعطاف پذیر در طراحی معماری خانه ها هستند که به عنوان رابطی بین فضای باز و بسته در خانه به شمار می آیند. تراس و بالکن از فضاهای مهم و ارزشمند خانه میباشند که با یک نگاه ساده متوجه خواخیم شد که در طراحی نمای ساختمان بسیار تاثیر گذار میباشد و باعث ایجاد حس ، آرامش، نشاط و زندگی به محیط داخلی خانه میشوند
در داخل خانه یا یک ساختمان، اصولا تراس و بالکن هر دو وسیلهای برای ارتباط با محیط بیرون هستند.اگر این سوال در ذهن شما نیز نقش بسته است که تراس جزیی از متراژ آپارتمان و خانه محسوب می شوند باید بگوییم که در شهرداری برای تشویق مردم برای احداث بالکن و ارتقاء دادن کیفیت ساختمانهای مسکونی که ساخته می شود این قانون وجود دارد که،۵ مساحت تراس های مسقف تا عمق ۳ متر به شرح ذیل جزء زیربنا و تراکم طبقه محسوب میگردد.
نحوه محاسبه ی زیربنای تراس :
تراس سه طرف باز که ۱/۲ مساحت آن جزء زیربنا محسوب میشود.
تراس سه طرف بسته که 3/2 مساحت آن جزء زیربنا محسوب میشود.
تراس سه طرف بسته که ۲/۳ مساحت آن جزء زیربنا محسوب میشود.
همچنین نکته جالب توجه این است که در نقشه شهرداری چنانچه عمق تراس بیش از ۳ متر باشد، کل مساحت تراس به عنوان بخشی از زیربنا محسوب میگردد.
نکاتی که دانستن آن ها هنکام متر کشی و محاسبه متراژ آپارتمان و خانه ضروری است!
۱- نورگیرها در زمان محاسبه مساحت ساختمان در نظر گرفته نمی شوند و بایستی از مساحت زیربنا کسر شوند و نباید در محاسبات مربوطه لحاظ شوند.
۲- دیوارها در صورت قرار گرفتن بین دو واحد بصورت مشترک محاسبه مساحت ساختمان مد نظر قرار می گیرند و در صورت مجاورت با قسمت های مشاع ساختمان، جزو مفروزات هستند و به عبارتی جز زیربنای واحد مربوطه محاسبه خواهند شد.
۳- همانطور که در بالا اشاره شد بالکن ها چه بصورت مسقف و چه روباز، جزو زیربنای ساختمان بوده و بایستی متراژ آن ها محاسبه شوند.
۴- اگر پارکینگ که عمومی باشند جزو مشاعات بوده و در صورتی که خصوصی باشند جزو مفروزات متراژ آپارتمان و خانه خواهند شد.
۵- اگر آپارتمان به صورت دوبلکس باشد، راهپله میان دو طبقه جزئی از طبقه پایینی است و باید هر طبقه بهصورت جداگانه مترکشی شده و مجموع آنها بهعنوان متراژ آپارتمان و خانه محاسبه شود.
۶- استفاده از اندازه استاندارد کف پوشها یک راه سریع و هوشمندانه جهت به دست آوردن مساحت اتاق میباشد.
۷- یاد داشته باشید قبل از انجام مترکشی، فضاهای مفروز و مشاع باید تفکیک شوند.